Gå mod nord til Hammershus Slotsruin

Lyngholt Camping: Nordruten

Hammershus Slotsruin og Hammerhavn

Oplev nordrutens spektakulære seværdigheder og historiske vingesus

Gå ned til Plads 83/84 – ved skiltet “Udgang til Finnedalen”. Følg de røde afmærkninger på træer og sten, indtil I kommer til grusvejen Finnedalsvej. Her går I til højre, indtil I på venstre hånd ser en låge, hvor man kan følge stien videre igennem Egisdalen helt ud til kysten. Når I når ud til kysten, følger I redningsstien nordpå via de gule afmærkninger, indtil I når Hammershus Slotsruin.

På turen møder eller hører I måske får og geder, som siden 1967 har plejet de fredede naturområder på Nordbornholm. Hunde skal derfor føres i snor på hele ruten.

Fortsæt turen langs kysten, som både fører jer både højt og lavt i landskabet. Undervejs kan I nyde den smukke panoramaudsigt over Østersøen mod Sverige. Mod syd kan I se ned til Vang fiskerleje og havn.

Når turen nærmer sig Hammerhus Slotsruin, kommer I til en lysning, hvor I får et flot syn af ruinen, der majestætisk knejser på klippetoppen. Herfra kan I også se helt til Hammerhavn og længere op mod Hammerknuden.

Når I har gået rundt på Hammershus og oplevet de mange historiske fortællinger, kan I slutte turen af på Hammerhavn, hvor man kan købe rigtig lækre sandwich og gode is.

Ta på opdagelse i naturen på øen