Oplev Ravnedalens klippelandskab

Lyngholt Camping: Ravnedalen

Oplev Ravnedalens imponerende klippelandskab

Turen i Ravnedalen starter ved Lyngholt Campings parkeringsplads. Her går I ca. 400 m til venstre ad landevejen, indtil I kommer P-pladsen, hvor turen i Ravnedalen starter. Følg cykelvejen til I kommer til en færist (tværliggende jernlameller), hvor I går til højre og følger de gule afmærkninger.

Naturen er helt anderledes i Ravnedalen – fra de næsten nøgne og tørre klippesider til skovens mørke hule. Her kan opleve vildtvoksende ørnebregner (som kan blive op til 2 meter høje) og duftende kaprifolier, der slynger sig op af træerne.

Ruten fører jer igennem Ravnedalens gamle granitbrud, hvor man stadigvæk kan se sporene af huggemærker, sprængningshuller og borestriber. Kryds cykelstien og fortsæt turen over i den anden del af dalen.

Her kan I se nogle gamle stenkuler, som er spor efter stenbrydning i 1800-tallet. Lidt længere henne ad stien ses den gamle, gulkalkede smedje, hvor smeden sørgede for vedligeholdelse af stenhuggernes redskaber.

Turen går nu tilbage til P-pladsen og Lyngholt Camping – eller du kan vælge at følge den lille sti til højre for det gule hus og følge Landevejen til højre til ejendommen Blåholt, hvor I kan se helleristninger. Ved helleristningerne, går I ud igennem en låge og derfra til venstre ad en grusvej, som fører jer til Slotslyngen.

I kommer dernæst til cykelstien. Gå til venstre og fortsæt, indtil en anden vej går til højre. Den vej skal I følge et lille øjeblik, indtil en lille sti til venstre, fører jer til Ankermyr. Tag et hvil og nyd søen, de hvide åkander på sommerdage eller måske et rådyr eller en fiskehejre.

Stien fortsætter langs mosen og ender ude på skovvejen, hvor I her går til venstre, indtil I kommer tilbage til P-pladsen og Lyngholt Camping.

Ta på opdagelse i naturen på øen