På cykelsafari til

Olsker rundkirke

Lyngholt Camping: cykelsafari & rundkirke

Tag cyklen og oplev en bornholmsk rundkirke

Hvis I har lys til at tage på opdagelse lidt længere væk, så kan I leje cykler hos Lyngholt Camping. I kan fx tage på cykelsafari og besøge den smukke Olsker Rundkirke. Turen starter ved vores parkeringsplads, hvor I cykler ca. 400 m til venstre ad landevejen til I kommer til P-pladsen. Her starter turen til højre igennem Ravnedalen.

Overalt på Bornholm er der rigtig gode cykelstier og denne tur er ingen undtagelse. Her cykler I både igennem skov og langs åbne marker. Her kan I nyde turen helt  uforstyrret og selv bestemme tempoet, så selv børn let kan være med.

Snart nærmer I jer Olsker og kommer ud ved Olsker Antik/landevejen. Her skal I dreje til højre og derefter 1. vej på venstre hånd – og så er I tilbage på cykelstien igen. Nu kan skimte taget på Olsker Kirke på jeres højre hånd. Drej til højre ved den første vej, og så er I der.

Olsker Kirke er en af de fire bornholmske rundkirker. Kirken ligger 112 meter over havets overflade og har været indrettet til forsvar. Kirken er fra omkring år 1150. Det er muligt at besøge kirken mod et mindre entrégebyr. Når I besøger kirken, så læg især mærke til kalkmalerierne i loftet samt døbefonten i grå kalksten. Det er også muligt at komme op i selve kirketårnet.

Turen hjem går samme vej tilbage.

Bemærk: Ingen indkøbsmuligheder i Olsker.

Ta på opdagelse i naturen på øen