På cykel til

Allinge-Sandvig

Lyngholt Camping: Cykeltur til Allinge-Sandvig

Røget sild & Is-Kalas

Tag cyklen igennem skoven og nyd en tur rundt i Allinge-Sandvig

Ruten til Allinge-Sandvig starter fra Lyngholt Campings parkeringsplads. Her kører I ca. 400 m til venstre ad landevejen, inden I skal krydse vejen og drejer til venstre igen ind på cykelstien mod Allinge.

Turen går igennem det smukke Slotslyngen og videre forbi det arbejdende stenbrudsmuseum Moseløkke. I følge blot afmærkningerne mod Allinge. Cykelstien ender ved Allinge Kirkegård, hvor der er begravet en del russiske soldater, der var stationeret på øen fra maj 1945 til marts 1946. Gravstedet er markeret med en sort granitobelisk.

Kører I videre ned igennem Allinge, ser I flere store bindingsværks-avlsgårde fra 1800-tallet, der nu er bygget om til hoteller. Når I når til Røgeriet, kan I nyde en god frokost med en røget Bornholmer (røget sild).

Herefter kan I vælge at cykle videre ad landevejen til Sandvig eller køre tilbage til Allinge Kirkegård, hvor I kan følge den gamle jernbanelinje til Sandvig. Vælger I jernbanelinjen, cykler I forbi Bornholms største helleristningsfelt, Madsebakke.

Når I kommer ud på landevejen igen, kører I mod højre. Ved minigolfen, kører I til venstre og kommer direkte ned på Sandvig Havn, hvor I kan nyde de lækre is hos Kalas. Fortsætter I til venstre, kan I se stranden og Hammerknuden.

Herfra kan I tage turen videre ad cykelstien langs Sandvig Camping mod Hammersøen og evt. ned til Hammerhavnen, hvorfra man kan se op til Hammershus Slotsruin. I kan evt tage en pause og sejle fra Hammerhavnen langs klipperne til kamelhovederne og løvehovedet, den våde ovn samt den tørre ovn, som er imponerede klippehuler på søsiden.

Så er det op på cykel igen, så turen kan gå hjemad. Her kører I ad landevejen mod Hammershus/Slotslyngen. Ved den store P-plads (for busser), begynder cykelstien igennem Slotslyngen og tilbage til Lyngholt Camping.

Der findes masser af gode spisesteder i både Allinge og Sandvig, så husk at holde pauser undervejs. 

Ta på opdagelse i naturen på øen