Gå mod syd til Vang og Ringebakkebruddet

Lyngholt Camping: Sydruten

Pissebækken og Vang granitbrud

Oplev sydrutens mange idylliske scenerier og naturfænomener

Gå til Plads 83/84 i bunden af Skovpladsen, hvor den røde rute starter. Følg den røde rute ned til Finnedalsvej. Her går turen videre til venstre ad grusvejen til P-pladsen, hvor I følge de gule afmærkninger ud til kysten.

Når I følger kysten, krydser I på et tidspunkt Pissebækken; et vandløb fra Finnedalen, der ender i et vandfald helt ude på kystskrænten. Herfra går ruten videre ned til Vang idylliske fiskerleje, der først omtales i historien i 1700-tallet. Havnen har fungeret som udskibningshavn for stenbruddet fra 1902-67, indtil det lukkede i 2008.  Der er bl.a. leveret granitblokke til Storebæltsbroen samt andre store bygninger rundt om i landet fra Vang granitbrud.

Læg mærke til de mange gamle gårde i Vang, hvor flere er over 200 år gamle.

Ruten fortsætter til den fredede Vang Vandmølle, som er opført i 1811 og er den eneste bevarede overfaldsvandmølle på Bornholm, indtil I slutter turen ved det imponerede Ringbakkebruddet.

Ta på opdagelse i naturen på øen